Craiova văzută prin ochii unor tineri străini
Craiova văzută prin ochii unor tineri străini în cadrul Proiectului „Youth Brings the Change”
Asociatia Tinerii 3D în parteneriat cu alte 5 organizații: Regionalas attistibas un socialo iniciativu organizacija “Perspektiva” (Riga, Letonia), Sdruzhenie Art inovacii za mladite (Sofia, Bulgaria), Tarptautinis bendradarbiavimo centras (Kaunas, Lithuania), Stowarzyszenie Sztukater (Wrocław, Poland) și Hrvatska skola Outward Bound (Zagreb, Croatia) a organizat schimbul de tineri „ Youth Brings the Change”.
Schimbul a avut loc între 2 și 11 mai făcând parte dintr-un proiect ce este implementat în perioada 01.02.2016-30.09.2016, cu suport financiar din partea Comisiei Europene prin intermediul programului Erasmus Plus, Acțiunea Cheie 1 gestionată în România de ANPCDEFP.
Acest schimb a reunit 30 de tineri și lideri de tineret, pentru o durată de 9 zile, obiectivul principal fiind reprezentat de a descoperi noi idei de dezvoltare a tineretului și oportunităților tinerilor în comunitate ca urmare a noului val de schimbare a vieții culturale în Craiova în urma candidaturii orașului pentru Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
Sesiunile din cadrul schimbului au fost bazate pe metode de educație non-formală, procesul de învățare al participanților fiind unul ușor, creativ și amuzant. Au fost folosite metode precum: jocul, animația, jocul de rol, fotografie, filmare si editare de clipuri, dezbaterea, prezentări, educația de la egal la egal, Open Space, Open Forum, interviuri, articole, cercetare, studiul de caz etc.
Toate activitățile au loc în Craiova, România pe parcursul întregului proiect însa dorim ca rezultatele și ideile să le împărtășim cu cât mai multe comunități din România și din țările implicate în acest schimb.
Mai jos avem prezentate poze făcute de către cei 30 de tineri veniți la Craiova în care își exprimă mulțumirea și nemulțumirea față de diverse aspecte ale orașului și comunității craiovene. Vă rugăm să țineți cont că toate aceste poze sunt făcute de tineri cu camere foto neprofesionale sau cu telefonul și scopul acestora este să reprezinte locurile și comunitatea așa cum o văd ei.
Lucruri de care au fost impresionați:
“Orașul Craiova ar trebui să fie mandru de clădirile frumoase ce îi dau o valoare specială”
“Am fost impresionați de multele spați verzi din oraș”
“Acesta este un bun exemplu al artei ce pătrunde în oraș. Arta ca parte a vieții de zi cu zi”
De îmbunătățit:
“O bancă și un club de noapte în aceeași clădire strică imaginea unui oraș european”
“Reteaua de cabluri aeriene ține frumusețea orașului departe de ochii celor ce îl cutreieră”
“Cladiri frumoase nu sunt doar în centru orașului și ar merita o mai mare atenție”
“Municipalitatea si craiovenii ar trebui să respecte mai mult pietenii și mersul pe jos”
“Cateodata nici asfaltul nu face față istoriei”
Poze surprinse în oraș ce nu putut fi caracterizate ce suprind viața de zi cu zi, orașul și couminitatea:
IMPORTANT PENTRU COMUNITATE: În cadrul proiectului așteptăm și sugestiile voastre de înfrumusețare a orașului prin lucruri ce pot fi făcute de către noi toți sau ce pot fi făcute de către autoritățile locale. În acest sens vom avea întâlniri cu reprezentanți ai municipalități și le vom prezenta toate aceste idei.
Impactul preconizat este reprezentat de creșterea nivelului de interes a mass mediei cu minim 10% în promovarea acțiunilor de voluntariat, acțiunilor ce au ca scop implicarea tinerilor în activități organizate de ONG-uri și în viața publică a orașului. De asemenea dorim creșterea nivelului de interes a instituțiilor publice și private vizavi de proiectele Erasmus + ce oferă nenumărate oportunități tinerilor să se dezvolte.
În urma ideilor participanților la acest schimb au ales ca poza de mai jos sa fie simbolul proiectului:
Și vă prezentăm și câteva poze cu frumoșii noștri participanți la activități:
Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:
Persoana de contact: Adrian Oprică, Manager de Proiect.
Număr de telefon: +40 766 743 347
Web: www.t3d.ro
E-mail: adrian@t3d.ro
Ne puteti gasi pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/tinerii3d/
„Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”
Tags: bine vs rau, cladiri, cladiri Craiova, Craiova, frumos, poze Craiova, straini, urat, Youth Brings the Change