“Better future” – un schimb de neuitat

Written by Tinerii 3D. Posted in Povești cu și despre Tinerii 3D

In urmă cu două săptămâni 6 tineri (Bogdan Datcu, Adriana Bucurescu, Alexandru Bușu, Daria Stefanescu, Adriana Gabriela și Iulia Șerban) au plecat într-un schimb de tineri în Lastours, Franța pentru a afla mai multe despre protecția mediului, schimbările climatice și stiluri sănătoase de viață, dar și pentru a interacționa cu 40 de tineri din Italia, Spania, Grecia, Lituania și Franța.
Au fost 10 zile pline de noi cunoștințe, noi prieteni și momente deosebite. Proiectul nu a fost doar o șansă de a vedea noi locuri, dar și de a înțelege mai bine alte culturi și tradiții, de a afla mai multe despre diversitate si multiculturalitate, dar și despre ecologizare. Am luat parte de-a lungul proiectului în activități interesante, dar și amuzante cu scopul de a lucra în echipă, de a învață să luam inițiativă atunci când trebuie, dar și de a învăța să fim mai înțelegători cu alte moduri de gândire și a accepta diferențele interculturale. Pe lângă workshop-urile despre ecologizare, am avut ocazia de a descoperi Carcassonne și frumoasele castele din Lastours. A fost o experiență de neuitat care ne-a ajutat sa acumulăm noi cunoștințe prin educație non-formală, dar și să ne dezvoltăm pe plan personal. Ne pare rău că aceasta a luat sfârșit.
English:
Two weeks ago 6 young people (Bogdan Datcu, Adriana Bucurescu, Alexandru Bușu, Daria Stefanescu, Adriana Gabriela and Iulia Șerban) took part in a youth exchange in Lastours, France to learn more about environmental protection, climate change and healthy lifestyles, but also to interact with 40 young people from Italy, Spain, Greece, Lithuania and France.
It was 10 days full of new acquaintances, new friends and special moments. The project was not only a chance to see new places, but also to better understand other cultures and traditions, to learn more about diversity and multiculturalism and saving the planet. We participated throughout the project in interesting and fun activities in order to work as a team, to learn to take the initiative when it’s needed, but also to learn to be more understanding with other ways of thinking and to accept intercultural differences. Besides the greening workshops, we had the opportunity to discover Carcassonne and the beautiful castles of Lastours. It was an unforgettable experience that helped us to gain new knowledge through non-formal education, but also to develop ourselves on a personal level. We are sorry that the youth exchange is over.

Tags: , , ,

Tinerii 3D

Educație, Cultură, Sport Ne găsiți pe și Facebook: Tinerii 3D

Leave a comment