Cine sunt Tinerii 3D?

Dacă ești pe această pagină înseamnă că ești curios cine suntem și ce facem, de ce am ales să ne numim “Tinerii 3D” și nu altfel, ce activități desfășurăm, ce proiecte am desfășurat de-a lungul timpului și așa mai departe. Ei bine.. Ai toate informațiile mai jos.

Dacă vrei să aflii și mai mult dă-ne un mail și îți vom răspunde.

Deci.. Cine suntem?

Suntem Asociația Tinerii 3D una dintre organizațile încă tinere din Craiova. Am pornit ca și grup undeva prin 2007, iar din 13 ianuarie 2013 am luat ființă ca organizație non-profit.

Ideea numelui de “Tinerii 3D” a pornit de la noi, un grup de tineri hotărât să se implice și să facă mai multe pentru oraşul şi societatea în care trăiesc, astfel că misiunea nostră primară este dezvoltarea în rândul tinerilor din comunitate în direcția celor 3 DimensiuniEducațieCultură și Sport.

Acum știi că 3D-ul vine de la cele 3 Dimeniuni ce le promovăm ca parte a dezvoltării tinerilor..

..dar mereu suntem întrebați ce înseamnă “t3d”, de ce avem un logo atât de simplu și cum de a apărut el. Hai să aflăm!

t3d

Cine este “t3d”?

t3d este acronimul de la “tinerii 3d” și totodată numele logo-ului nostru. Acesta este ilustrat simplu printr-un desen al unui tânăr, așa cum îl desenam cu toții când eram mici, cӑruia însă, noi i-am adăugat cele “3 dimensiuni” în regiunea capului (educație, cultură și sport) reprezentate prin câte o șuviță sau o idee a sa.

Ne place să spunem că t3d este acel tânăr 3D ce luptă pentru respectarea drepturilor tinerilor ca membrii ai comunității, pentru integrarea socială și susținerea altor tineri aparținând categoriilor sociale defavorizate și de asemenea pentru dezvoltarea sănătoasă a minții prin educație, a sufletului prin cultură și a trupului prin sport.

Bun!

Acum că aflarăți și despre dibaciul t3d (cel ce se ascunde ȋn fiecare din tinerii vremurilor noastre) și despre logo-ul ce îl reprezintă vă prezentăm și pe cei 3 prieteni ai noștri ce ne dau o mână de ajutor din când în când.

Descoperă cei 3 “colaboratori” ai noștri

Eduard

El este roșcovanul curios si interesat de tainele matematicii, dar și ale educației non-formale.

Eduard este cunoscut printre prietenii sӑi cu numele de Edu. Acest nume i se potrivește deoarece el este mereu implicat în activități și proiecte ce țin de educație.

Este cunoscut precum tocilarul silitor care mereu stătea în primele bănci în clasă, însă tot el ne garantează si faptul că un party fără el nu este o petrecere adevărată și că educația se poate îmbina foarte bine și cu viața plină de distracții a unui tânăr.


Daria

Oh.. Daria.. Artista noastră creață!

Pasionatӑ de mică de artă și cultură, valori pe care și le-a dezvoltat de-a lungul timpului prin intermediul desenului, picturii, muzicii și chiar și al teatrului.

Ea este cea care ne ajută să promovăm evenimentele de cultură și tradiții în rândul tinerilor din oraș și de multe ori chiar o vedem pe scenă jucând în unele din piesele lui William Shakespeare în cadrul festivalurilor.


Horia

Horia.. E un temerar!

E gata oricând de o nouă călătorie în jurul Europei pentru a descoperii oameni, culturi și locuri noi. Îl veți găsi cu rucsacul pregӑtit de plecare oricând.

Horia a fost de mic copil pasionat de sport organizând ȋn consecințӑ diferite competiții de fotbal. Acum asistă la majoritatea evenimentelor sportive din oraș, iar vara în vacanță organizează un mare turneu de tenis de masă.

“Bine, bine..

I-am cunoscut și pe cei 3, dar ce faceți voi mai exact în cadrul asociației?”

Ce facem?

În primul rând lucrăm cu atitudinea tinerilor față de societate și comunitate prin încurajarea “faptelor bune” și a voluntariatului și prin intermediul organizării și colaborării în diverse workshop-uri, seminarii, training-uri, tabere, festivaluri la nivel local, regional, național și internațional, pe o varietate de teme ce privesc tinerii și problemele acestora. Să nu uităm nici de promovarea imaginii României în lume, o țarӑ mândrӑ și frumoasӑ care pe langӑ faptul ca este a noastrӑ trebuie și promovatӑ bine ca să fie vӑzutӑ , perceputӑ și apreciatӑ și de restul lumii la adevӑrata ei valoare.

În general lucrăm cu metode de educație non-formală (să fim serioși, suntem cu toții sătui de educația formală din școli) în mai toate activitășile noastre astfel că mare parte din proiectele și workshop-urile noastre s-au bazat pe programele Uniunii Europene (Tineret în Acțiune și Eramus Plus) cum sunt schimburile de tineri, cursuri pentru dezvoltarea tinerilor și lucrătorilor de tineret și Serviciul European de Voluntariat pentru că ele sprijină direct acest tip de educație.

Acordăm o mare importanță imagini pozitive a României și a orașului Craiova (căci aici ne-am format) pentru a sparge bariera stereotipurilor ce există în mintea multora și suntem mândrii că putem promova tradițiile românești străinilor, dar totodată iubim multiculturalitatea și toate lucrurile bune ce vin la pachet cu ea.

Avem și multe obiective, unele mai îndrăznețe ar spune unii. Câteva dintre acestea sunt enumerate mai jos:
  • Promovarea voluntariatului în rândul tinerilor și încurajarea “faptelor bune”
  • Sprijinirea si organizarea de activități în vederea luptei pentru respectarea drepturilor tinerilor
  • Integrarea socială și susținerea tinerilor  aparținând categoriilor sociale defavorizate
  • Implicarea tinerilor în proiecte de educare non-formală pe o varietate de subiecte, prin organizarea de proiecte locale, regionale, naționale și internaționale, workshop-uri, seminarii, training-uri, tabere, festivaluri etc.
  • Promovarea sportului ca stil de viață sănătos
  • Promovarea unei imagini pozitive a României atât în țară cât și în străinătate
  • Promovarea Craiovei și a oportunităților de cultură din oraș
  • Promovarea și conservarea valorilor și a elementelor tradiționale românești
  • Promovarea principiilor Uniunii Europene și a cetățeniei europene, precum și respectarea drepturilor de cetățean european
  • Înfiițarea unui centru de tineret local care să sprijine activitățile și interesele tinerilor din comunitate

Cele de mai sus par lucruri generale nu-i așa?

Credem că e mai bine să descoperi ce au făcut Tinerii 3D de-a lungul timpului.

Ce am facut până acum?

Orice persoană, comunitate, organizație, nație șamd are paginile ei de istorie. Ei bine noi încă nu cartea cu istoria noastră, ci avem doar o pagină și aceea este electronică.

Pentru o mică parte a istorie Tinerilor 3D de la înființare și până astăzi și pentru descoperirea unelor date și evenimente pe care noi le considerăm importante în destul de scurta existență a asociației, puteți accesa pagina “Tinerii 3D de-a lungul timpului“.

Este destul de posibil să îți placă ce ai descoperit despre noi astfel că o să vrei să ne contactezi sau să ne cunoști.

Aici ai o listă cu modalitățile prin care poți sӑ ne contactezi:

Unde ne găsești?

Adresă de corespondență: @t3d-Adresă-poștă-Tinerii-3D.pdf

Telefon: +4 0766 743 347

Email: contact@tinerii3d.ro

On-line:

Facebook: /tinerii3d

YouTube: /tinerii3d

Vimeo: /tinerii3d

Câteodată nu este suficient să citești pe pagina unei persoane, companii sau a unei organizații cum se laudă pe sine așa că aruncă o privire să vezi ce spun alții despre noi.

Mai jos o să descoperi mai multe povești, poze, amintiri, recenzii și așa mai departe de la noi, de la tinerii ce au luat parte alături de noi la activități și de la unii dintre partenerii noștrii.

Ce spune lumea despre noi?

Cel mai adesea oamenii preferă recenzile pentru a își face o părere despre un anumit lucru. Recenzile despre Tinerii 3D pot fi vazute pe pagina noastră de Facebook aici: https://www.facebook.com/tinerii3d/reviews

Alții preferă să descopere vizual astfel că ai la dispoziție haștag-urile #tinerii3d folosite atât de noi cât și de voluntari, prieteni, colaboratori, parteneri etc de pe Facebook și Instagram:

Facebook: #tinerii3d

Instagram: #tinerii3d

Puțin mai jos, în rubrica “Descoperă experiența Tinerii 3D” poți vedea câteva dintre pozele ce nouă ne sunt foarte dragi și surprind diverși tineri implicați în activități.


Ne găsiți și în ceva apariții media ce pot fi accesate urmărind link-urile de mai jos:

Radio România Oltenia Craiova: Asociația Tinerii 3D: voluntariat european, Explore Craiova și multă energie pozitivă!

Tele U Craiova: Ziua Copilului Turc, sărbătorită la Craiova

Cuvântul Libertății: Schimb cultural româno-turc

Smart Craiova: Summer Breeze 2018, festival de arte vizuale și muzică, la Șimnicu de Sus

Ziarul de Craiova: Voluntariatul aduce oamenii împreună. Tinerii 3D: ”Cel mai important este să facem Craiova – Capitala Tineretului din România”

Știm că este destul de greu într-o lume atât de agitată să urmărești atâtea site-uri, pagini, evenimente, noutăți și așa mai departe.

Cel mai ușor este să ne dai un follow pe Facebook pe pagina Asociația Tinerii 3D și să te abonezi prin email după cum povestim mai jos.

Abonează-te

Pentru a rămâne mereu la curent cu ultimele noutăți, proiecte și activități desfășurate de noi și partenerii noștri te poți abona în 30 de secunde accesând următorul link: https://tinerii3d.ro/subscribe/

Promitem că nu te vom spama cu prea multe emailuri, ci doar cu lucruri interesante și oportunități dragi nouă și voluntarilor noștri.

Om fi noi voinici, dar câteodată avem nevoie și de ajutor.

Întodeauna suportul celor din jur este bine venit deci și tu poți conta. Dacă vrei să ne ajuți ai info mai jos, dacă nu.. Apăi avem încredere că zilnic te vei gândi că orice faptă bună făcută pentru cei din jur (chiar și pentru necunoscuți) te face o persoană mai bună.

Susține-ne

Cum poți tu ajuta? Poți doar prin atitudinea ta față de cei din jur. Poți dona (click pentru a ajunge pe pagina dedicată donaților), poți deveni voluntar sau chiar membru în Asociația Tinerii 3D și să iei parte la activitățile noastre.

Dacă doriți să ne sprijiniți munca trebuie să știți că donațiile pot fi făcute atât în bani, cât și în echipamente, hrană, haine, cărți sau orice alt sprijin ce poate ajunge prin intermediul nostru la cei nevoiași. Acțiunile noastre pot avea caracter permanent sau pot ține de o anumită cauză.