Taxa de participare

Această pagină este dedicată celor ce aplică și sunt selectați ca și participanți într-un proiect Erasmus+ în care Asociația Tinerii 3D este partener pentru a înțelege rolul și aplicabilitatea taxei de participare percepută de către noi.

Vă rugăm să citiți cu atenție toate informațiile prezentate mai jos pentru a avea o colaborare frumoasă pe tot parcursul procesului de a lua parte la un proiect.

confirmareaInformații utile:

  • Taxa de participare percepută este concepută să NU fie excesivă și să poată să fie accesibilă tinerilor, dar totodată participanții să o perceapă ca o mică investiție în educația și dezvoltarea personală. Dorim ca proiectele desfășurate de către noi sau partenerii noștri să fie văzute ca mobilități unde învățarea non-formală și descoperirea de noi abilități și culturi sunt pe primul plan.
  • În cazul membrilor și voluntarilor asociației NU există taxă de participare din partea Tinerii 3D ca și organizație de trimitere, întrucât voluntarii noștri sunt o sursă prețioasă ce trebuie să aibă acces la programe de învățare, cunoaștere și dezvoltare pentru a aduce un plus valoare și mai mare în cadrul lucrului comunitar prestat de aceștia; În general acceptăm voluntari din județul Dolj datorită faptului că aici ne desfășurăm marea parte a activităților comunitare.
  • În cazul tinerilor cu oportunități reduse NU există taxă de participare din partea Tinerii 3D ca și organizație de trimitere, întrucât dorim să sprijinim tinerii ce nu pot accesa ușor diferite programe de sprijin sau învățare. De asemenea aceștia au prioritate în procesul de selecție și pot solicita sprijin din partea Tinerii 3D în vedere achiziționării biletelor de călătorie și/sau alte tipuri de sprijin material sau moral.

Precizări

contract
  • Sumele colectate acoperă activități legate de proiectul la care tinerii iau parte și nu sunt destinate să conducă la generarea de profit către o persoană fizică sau juridică. Parte a unui proiect este și diseminarea acestuia, astfel că din aceste sume ținem să împărtășim rezultatele acestuia prin intermediul tinerilor ce au luat parte.
  • Taxa de participare percepută de către Tinerii 3D este numai în urma unui contract de participare agreat și semnat cu persoana ce o să ia parte la mobilitate, contract ce presupune drepturi și obligații pentru ambele părți semnatare între care reamintim de ex că ne asumăm ca decontul transportului odată ajuns în contul asociației să fie de îndată trasnferat mai departe către participant ori obligativitatea acestuia de a lua parte la toate activitățile proiectului, inclusiv diseminarea acestuia.
  • Taxa de participare este încasată de către Asociația Tinerii 3D exclusiv în contul bancar a acesteia (NU de către o altă entitate ori persoană fizică sau juridică) și este înregistrată ca atare în contabilitatea organizației.
  • Tinerii 3D își asumă rolul de organizație ce sprijină tinerii și dezvoltarea lor în societate și dorește să fie una din organizațiile ce tratează cu maximă seriozitate proiectele de tot felul, inclusiv cele administrate direct sau indirect de către Agenția Română (ANPCDEFP) ce se ocupă de programele Erasmus+ și de tineret în România ce are o precizare importantă: “Proiectele finanțate prin Programul Erasmus+ nu reprezintă o modalitate de a te întâlni cu prietenii/rudele în diferite părți ale Europei, nici modalitate de a petrece vacanța sau de a pleca în circuite turistice (așa cum sunt promovate uneori astfel de proiecte). Proiectele ce primesc finanțare prin Programul Erasmus+ sunt o oportunitate de învățare, aduc o importantă contribuție la acumularea competențelor prin învățare nonformală precum și prin promovarea participării active a tinerilor în societate. Nu vă lăsați înșelați de false promisiuni!”