Comunicat de presă – Proiect „Ready Start Go for EVS Challenge”

Written by Tinerii 3D. Posted in Noutăţi

Comunicat de presă

Proiect „Ready Start Go for EVS Challenge”

Craiova, 17 August 2015

png

Asociatia Tinerii 3D în parteneriat cu alte 5 organizații: EN.O GREECE (Thessaloniki, Greece), Association Young Volunteers Firefighters – Sfera (Bitola, Former Yugoslav Republic of Macedonia), EDIRNE SINIROTESI KULTURLERI ARASTIRMA DERNEGI (Edirne, Turkey), Stowarzyszenie Europe 4 Youth (Kraków, Poland) si Enas (Slavonski Brod, Croatia)  organizează cursul „Ready Start Go for EVS Challenge”.

Cursul va incepe pe data de 18 august si se va termina pe 24 august.

Acest curs face parte dintr-un proiect ce este implementat în perioada 01.05.2015-30.10.2015, cu suport financiar din partea Comisiei Europene prin intermediul programului Erasmus Plus, Acțiunea Cheie 1 gestionată în România de ANPCDEFP.

Schimbul va reuni 29 de tineri si lucratori de tineret, pentru o durată de 7 zile, obiectivul principal fiind reprezentat de creșterea conștientizării tinerilor participanți asupra rolului serviciului european de voluntariat si de a imbunatatii skill-urile tuturor celor implicati in lucrul cu voluntari EVS.

Activitățile vor avea loc în Craiova, România.

Obiectivele acestui proiect sunt:

  • Schimbul de bune practici in lucrul cu voluntarii EVS
  • Descoperirea si imbuntatirea rolului certificatului Youthpass ca unealta de recunoastere a educatiei nonformale in Europa
  • Pregatirea de noi proiecte EVS care sa corespunda noilor criterii stabilite de catre Comisia Europeana programului Erasmus+

Sesiunile din cadrul cursului vor fi bazate pe metode de educație non-formală, procesul de învățare al participanților fiind unul ușor, creativ și amuzant. Vom folosi metode precum: jocul, animația, jocul de rol, dezbaterea, prezentări, educația de la egal la egal, Open Space, Open Forum, interviuri, articole, cercetare, studiul de caz etc.

Impactul preconizat este reprezentat de:

Creșterea nivelului de interes a mass mediei cu minim 20% în promovarea acțiunilor de voluntariat, acțiunilor ce au ca scop dezvoltarea personală, activități organizate de ONG-uri etc.

Creșterea nivelului de interes a instituțiilor publice și private  cu minim 30% vizavi de proiectele Erasmus + si in special al programului ce vizeaza Serviciul European de Voluntariat .

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

Persoana de contact: Adrian Oprică, Manager de Proiect. Număr de telefon: +40 766 743 347 Web: www.t3d.ro E-mail: adrian@t3d.ro Ne puteti gasi pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/tinerii3d/ „Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”

Tinerii 3D

Educație, Cultură, Sport Ne găsiți pe și Facebook: Tinerii 3D

Leave a comment