Comunicat de presă: Sărbătorirea zilei de 23 Aprilie în Craiova – Serbarea Copiilor

Written by Tinerii 3D. Posted in Noutăţi

Comunicat de presă:

Sărbătorirea zilei de 23 Aprilie în Craiova – Serbarea Copiilor

Craiova, 24.04.2017

Voluntari din Turcia din cadrul Serviciului European de Voluntariat al Asociaţiei Tinerii 3D din Craiova împreună cu şcoala gimnazială Ion Ţuculescu organizează Serbarea Copiilor. Aceasta va avea loc pe data de 24 Aprilie la Şcoala Gimnazială Ion Ţuculescu din Craiova şi se va desfăşura între orele10 dimineaţa şi 3 dupăamiaza.

În fiecare an, începând de la întemeierea Republicii Turcia, la data de 23 aprilie, în Turcia, se serbează Bairamul Copiilor. Anul acesta vom sărbătorim copiii, în stil turcesc, şi în România, în Craiova.

Serbarea Copiilor este susţinută de Institutul Yunus Emre, de Şcoala Gimnazială Ion Ţuculescu din Craiova şi de Asociaţia Tinerii 3D.

Pe parcursul serbării vor avea loc multe evenimente la care copiii pot participa atât ca spectatori, dar şi în mod direct. Dintre evenimentele pregătite menţionăm: finala campionatului de fotbal dintre echipele claselor şcolii gimnaziale Ion Ţuculescu, pictură murală, expoziţie de picturi ale copiilor grădiniţei Îngeraşii. Copiii participanţi la serbare vor avea şansa de a juca jocuri tradiţionale turceşti şi româneşti cum ar fi: competitia iaurtului, lupta cu odgonul, cursa cu oul în lingură, cursa cu saci, prinde batista, jocuri cu balonul, teren minat, raţele şi vânătorii. Cei prezenţi se vor bucura de picturi pe faţă, muzică, competiţie kendama, jocuri tip mario. Alte distracţii care îi aşteaptă pe participanţi sunt, nu în ultimul rând, un sepctacol de wrestling şi Ebru, pictură pe apă tradiţională Otomană, pictură ce implică o apă şi culori speciale.

Câteva cuvinte despre parteneri:

Şcoala Gimnazială Ion Ţuculescu, Craiova promovează un invatamant deschis si flexibil, capabil să ofere tinerilor din zona Bariera Valcii oportunitati de educatie de înalta calitate in domeniul invatamantului cu clasele I-VIII in conditii de egalitate, fara deosebire de sex, varsta, etnie, religie sau apartenenta politica şi să sprijine dezvoltarea nivelului educational la standarde de performanta conforme dimensiunii europene pentru integrare in licee si scoli profesionale.

Date de contact –  Şcoala Gimnazială Ion Ţuculescu:

Coordonator al activităţii: Director Vătavu Fănel

Adresă: Str.Bariera Valcii, nr. 52, cod 200100,Craiova, Dolj

Telefon/fax: 0251.550.324

E-mail: scoala14craiova@yahoo.com

Website: http://scoala14.ro

Date de contact ale Asociaţiei Tinerii 3D:

Coordonatori: Ramazan Safa, Hasan Göde și Abdullah Subaşı

Adresă: Asociația “Tinerii 3D”, Strada Parcului Bloc E1 Ap. 3, Craiova

Telefon: +40766 743 347

Website: http://t3d.ro/

E-mail: contact@t3d.ro

Tinerii 3D

Educație, Cultură, Sport Ne găsiți pe și Facebook: Tinerii 3D

Comments (1)

  • caramavrov larisa

    |

    Felicitari. A fost o mare reusita! Am participat cu placere. Multumim pentru efort!

    Reply

Leave a comment