Comunicat de presă – Youth Brings the Change

Written by Tinerii 3D. Posted in Noutăţi

Comunicat de presă

Proiect „Youth Brings the Change”

Craiova, 27 Aprilie 2016

Asociatia Tinerii 3D în parteneriat cu alte 5 organizații: Regionalas attistibas un socialo iniciativu organizacija “Perspektiva”  (Riga, Letonia), Sdruzhenie Art inovacii za mladite (Sofia, Bulgaria), Tarptautinis bendradarbiavimo centras (Kaunas, Lithuania), Stowarzyszenie Sztukater (Wrocław, Poland) și Hrvatska skola Outward Bound (Zagreb, Croatia)  organizează schimbul de tineri „ Youth Brings the Change”.

Schimbul va începe în data de 2 mai și se va termina pe 11 mai făcând parte dintr-un proiect ce este implementat în perioada 01.02.2016-30.09.2016, cu suport financiar din partea Comisiei Europene prin intermediul programului Erasmus Plus, Acțiunea Cheie 1 gestionată în România de ANPCDEFP.

Youth Brings the Change Logo

Acest schimb va reuni 30 de tineri si lideri de tineret, pentru o durată de 9 zile, obiectivul principal fiind reprezentat de a descoperi noi idei de dezvoltare a tineretului și oportunităților tinerilor în comunitate ca urmare a noului val de schimbare a vieții culturale în Craiova în urma candidaturii orașului pentru Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Activitățile vor avea loc în Craiova, România pe parcursul întregului proiect însa dorim ca rezultatele și ideile să le împărtășim cu cât mai multe comunități din România și din țările implicate în acest schimb.

Sesiunile din cadrul schimbului vor fi bazate pe metode de educație non-formală, procesul de învățare al participanților fiind unul ușor, creativ și amuzant. Vom folosi metode precum: jocul, animația, jocul de rol, dezbaterea, prezentări, educația de la egal la egal, Open Space, Open Forum, interviuri, articole, cercetare, studiul de caz etc.

În cadrul proiectului așteptăm și sugestiile voastre de înfrumusețare a orașului prin lucruri ce pot fi făcute de către noi toți sau ce pot fi făcute de către autoritățile locale. În acest sens vom avea întâlniri cu reprezentanți ai municipalități și le vom prezenta toate aceste idei.

Impactul preconizat este reprezentat de creșterea nivelului de interes a mass mediei cu minim 10% în promovarea acțiunilor de voluntariat, acțiunilor ce au ca scop implicarea tinerilor în activități organizate de ONG-uri și în viața publică a orașului. De asemenea dorim creșterea nivelului de interes a instituțiilor publice și private vizavi de proiectele Erasmus + ce oferă nenumărate oportunități tinerilor să se dezvolte.

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

Persoana de contact: Adrian Oprică, Manager de Proiect.

Număr de telefon: +40 766 743 347

Web: www.t3d.ro

E-mail: adrian@t3d.ro

Ne puteti gasi pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/tinerii3d/

„Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”

Tags: , , , , , , , , ,

Tinerii 3D

Educație, Cultură, Sport Ne găsiți pe și Facebook: Tinerii 3D

Leave a comment