“Do Something Against Wasting” – un schimb de tineri ce si-a atins obiectivele

Written by Tinerii 3D. Posted in Noutăţi

Mai multi tineri au luat parte la schimbul “Do Something Against Wasting” ce a fost organizat de catre grupul “Anti Wasting” in Egirdir & Isparta, Turcia. Alaturi de alti tineri din Lituania, Macedonia, Polonia si bineinteles Turcia acestia au aflat inca odata cat de importanta este natura si protejarea ei pentru noi toti si au participat la diverse workshop-uri unde au invatat sa recicleze diferite materiale, precum sa faca genti din tricourile vechi, accesorii din lenjerii de pat vechi, bratari din materiale mici samd.   Proiectul a fost finantat prin intermediu programului european Erasmus+, implementat de catre grupul informal “Anti Wasting” din Turcia cu sprijinul mai multor organizatii din tarile mai sus mentionate. Noi consideram ca a fost un succes si la fel si tinerii ce au luat parte la schimb. Parerile lor mai jos 🙂  
Rebeca: "Schimbul de tineri din Turcia a fost prima mea experiență multiculturală de acest fel. Am învătaț despre mine, despre culturi noi și despre lume și posibilitatea de preveni risipa. Acum mă simt un om mai bogat, mai deschis spre călătorii internaționale și cu mulți prieteni noi."
Dariana: "Timp de o săptămana am trăit momente minunate alături de oameni extraordinari, am descoperit locuri noi si am creat amintiri pentru o viata!"
Valentin: "Pentru noi a fost primul schimb de tineri la care am participat, si cu siguranta a fost unul de neuitat! Ne-a placut foarte mult faptul ca organizatorii au incercat sa ne faca sa ne integram cat mai bine si sa relationam cat mai mult, ca majoritatea activitatilor desfasurate se bazau pe organizarea de grupuri in care sa se regaseasca membrii din tari diferite, in acest fel putand sa socializam mai mult cu ceilalti, sa aflam mai multe despre ce inseamna reciclarea in fiecare din tarile participante si de asemenea care sunt modalitatile prin care ei incearca sa iroseasca cat mai putin si sa protejeze cat mai mult mediul inconjurator. Experienta din cadrul proiectului a fost una, cu riscul de a ma repeta, de neuitat, am cunoscut oameni deosebiti si am vizitat locuri noi interesante, am vazut modalitati noi de refolosire a lucrurilor pe care noi in mare parte le aruncam, cum sunt ziarele, revistele sau hainele care nu ne mai plac."
Roxana: "De doi ani de ziel imi doresc sa vizitez Turca si avea acuma prin intermediul asociatiei Tinerii 3 D am reusit sa imi indeplinesc visul. Proiectul a fost o experienta de neuitat atat din punct de vedere al organizarii, cat si din punct de vedere al colectivului. Activitatile si vizitele au fost superbe, iar locatia de vis. Pot doar sa sper la cat mai mult asemeni de colaborari si pentru viitor!"
Rudy: "Despre proiect in sine pot spune ca m-a invatat  multe din domeniul reciclarii si metodelor creative de reciclare. Insa mai mult decat atata, pentru mine acesta saptamana a fost una mult mai minunata. Am invatat de la participantii turci sa cant la chitara (acorduri de baza), am invatat cateva cuvinte in limba turca, cateva obiceiuri din tara lor si o reteta traditionala in timpul unui workshop. Peisajul locatiei a fost unul mirobolant, iar experienta in sine una aleasa."
  Si da, zona si peisajul unde s-au tinut activitatile au fost impresionante pentru toata lumea. Mai jos avem si o poza realizata de unul dintre tineri.

Tinerii 3D

Educație, Cultură, Sport Ne găsiți pe și Facebook: Tinerii 3D

Leave a comment