Editorial: experiența de voluntar trăită în Didim, Turcia

Written by Tinerii 3D. Posted in Povești cu și despre Tinerii 3D

Alexandra Labeș este unul dintre cei 3 voluntari SEV ce au reprezentat Asociația Tinerii 3D si au pregatit festivalul “DISABLED FREE FEST ” în Didim, Turcia. Mai jos avem o mica parte din experienta traita de ea in luna petrecuta alaturi de alti 32 de voluntari din 11 tari.

SAM_1838

“Sunt cel puţin 10000… de motive care mă determină să afirm că iubesc voluntariatul. Indiferent că lucrez, sunt la facultate ori sunt angajată în alte activităţi, nu pot renunţa la acţiunile care sunt izvorate din suflet. Prima experienta de voluntar a fost in Turcia, in Didim, unde am cunoscut oameni cu adevarat pasionati de voluntariat, implicati, atenti si mereu grijulii cu cei din jur. Datorita faptului ca acest voluntariat a fost dedicat oamenilor cu dizabilitati, pentru mine a avut un impact foarte mare. A fost pentru prima data cand ma iesit din globul meu de cristal, din lumea mea perfecta…a fost impactul cu realitatea, cu realitatea cruda care te face sa te simti norocos ca ai doua maini si doua picioare. In mod direct m-a afectat suferinta celorlalti si neputinta mea.

Ma simt norocoasa ca am facut parte din acest proiect, unde am cunoscut oameni din 11 tari, culturi si conceptii diferite. Rezultatul? Am capatat mai mult incredere in mine in acest timp, si mi-am dat seama ca sunt capabila sa imi asum responsabilitati, sa fiu punctuala, sa ii ascult pe cei din jur, sa accept si alte pareri, alte viziuni, alte conceptii, alte atitudini, care in mod direct sau indirect isi pun accentul pe procesul formarii mele !

Pe langa dezvoltare, mi-am mai dat seama ca aceasta experienta m-a pregatit si pentru momentul in care va trebui sa merg la un interviu pentru un job “real”. Deja sunt familiarizata in mare masura cu ceea ce se cere de la mine, beneficiez de experienta, dar si de increderea in faptul ca sunt capabila sa reusesc atunci cand imi doresc ceva cu adevarat.

Experienta traita in Didim, alaturi de toti participantii este inefabila. Sunt imposibil de redat pe hartie trairile si emotiile. S-au creat prietenii ce nu pot fi distruse de distanta sau granite. Este incredibil, cum dupa doar 3 zile, cu totii aveam sentimentul ca “ ne cunostem de o viata “. Timp de o luna de zile am fost impreuna, zi de zi, cu activitati si provocari noi. Am invatat sa lucrez in echipa, sa ascult si sa fiu ascultata. Nu as sta pe ganduri daca ar trebui sa repet experienta, in acelasi loc, cu aceiasi oameni, cu aceleasi activitati !”

Tags: , , , , ,

Tinerii 3D

Educație, Cultură, Sport Ne găsiți pe și Facebook: Tinerii 3D

Leave a comment