Editorial: Experiența EVS în Bratislava

Written by Tinerii 3D. Posted in Povești cu și despre Tinerii 3D

Camelia Iordache, unul dintre cei 5 voluntari EVS ai noștri în Bratislava ne povestește experiența trăită

Sunt experiențe care te lasă fără cuvinte și sunt experiențe despre care vei putea povesti la nesfârșit. O experiență EVS ți le poate aduce pe amândouă – în același timp. Cel puțin asta s-a întâmplat în cazul meu.

22.04 – 12.05.2016.  5 Români și 5 Macedoneni reuniți pentru 3 săptămâni în capitala Slovaciei. Nu o fi nici cea mai drăguță țară, nici cel mai frumos oraș, dar experiența EVS trăită acolo au făcut din Bratislava o locație de poveste. Așa a și început stagiul nostru: în prima zi, am participat la festivalul deshiderii porților orașului 🙂

1

Scopul celor 3 saptămâni a fost implicarea noastră activă în cunoașterea și dezvoltatrea comunității în care am locuit pentru 21 de zile și introducerea noastră în diversitatea oportunităților oferite de voluntariatul urban. Sună interesant, nu? Așa a și fost !

Acum pot afirma că EVS-ul reprezintă pentru mine o experiență minunată, pe care o pot recomanda oricui vrea să se (re)descopere pe sine și să devină mai conștient de mediul în care traiește.

2

Am fost voluntari într-o multitudine de activități: de la voluntariatul într-o cafenea unde nu existau prețuri în meniu și servirea se făcea pe bază de voluntariat, până la plimbarea câinilor dintr-un adăpost; de la activități cu batrânii de la azil, până la jocuri cu copiii.

Am învățat cât de important este rolul fiecărui membru pentru valoarea echipei. Și am făcut o treabă extraordinară. Am mai învățat cât de importantă este comunicarea, să poți accepta ideile celorlalți și să ți le poți exprima pe ale tale, am învatat că suntem atât de asemănători și totuși atât de diferiți.

Am cunoscut oameni minunați, care ne-au oferit o părticică din experiența lor, oameni cu care ne-am putut identifica mai mult sau mai puțin, oamneni cu care am legat prietenii.

3

Locația (în special hostelul unde am fost cazați), oamenii, diversele activitățile, drumețiile, ideile, diferențele culturale, emoțiile – toate acestea fac parte dintr-o experiență trăită la maxim în cadrul EVS.

4

Tags: , , , , ,

Tinerii 3D

Tinerii 3D

Educație, Cultură, Sport Ne găsiți pe și Facebook: Tinerii 3D

Leave a comment