„Îmi doresc să mă implic cât mai mult!” // De ce proiectul „BE Involved” i-a marcat pe participanţii noştri

Written by Daniela Hadei. Posted in Noutăţi, Povești cu și despre Tinerii 3D

Doar cu impresii frumoase și emoții pozitive, cu asta s-au întors tinerii noștri din cadrul proiectului despre dezvoltare personală, „BE Involved”, care s-a desfășurat în Poronin, Zakopane, Polonia.

Am decis să merg într-un proiect “Erasmus+”, deoarece…

Bianca: „De vreo luni am început să fac mici schimbări în viaţa mea, schimbări care să reflecte numai părţi bune în lucrurile noi pe care mi le asum. Acestea fiind spuse, m-am implicat în mai multe activităţi extracuriculare şi mi-am petrecut timpul liber într-un mod mai activ, mai creativ, mai altfel”.

Beata: „Îmi place să călătoresc, să cunosc oameni noi şi am fost interesată de tema acestui proiect. De-a lungul anilor, mai mulţi prieteni de-ai mei au participat la astfel de proiecte şi toţi au fost plăcut surprinşi de diversitatea temelor şi activităţilor în cadrul proiectelor Erasmus+”.

Iulia: „Căutăm o modalitate informală de a mă dezvolta personal prin acumularea de cunoştinţe noi şi integrarea într-un spaţiu multicultural. Eram convinsă că un asemenea proiect, indiferent de durată, program sau numărul de participanţi, te ajută să te redescoperi, dar şi să te îmbogăţeşti cu noi calităţi sau să îți identifici talente de care nu erai conştient că le ai sau pe care le neglijai în a le dezvolta. Mai mult, întrezăream scopul principal al unei experienţe de acest fel, anume de a te motiva să dai tot ce e mai bun şi să ajungi cea mai bună varianta a ta în parcursul personal şi profesional ales”.

Am aflat despre „Asociaţia Tinerii 3D”…

Bianca: „Într-o zi, pe când aruncam o privire pe mult prea bine cunoscutul „Facebook”, am văzut o postare despre un schimb de experienţă, lansat de către „Asociaţia Tinerii 3D”. Iniţial, am zis să nu mă entuziasmez prea tare…părea ceva prea din scurt. În zilele următoare însă, m-am documentat mai bine despre toate detaliile acestui proiect şi am decis să mai adaug un lucru inedit pe Wishlist-ul meu proaspăt redactat şi să iau parte la „cea mai cea” experienţă din viaţă mea”.

Beata: „De pe „Facebook”. Ulterior, am accesat pagina web oficială pentru a afla mai multe detalii cu privire la scopul şi activităţile proiectului”.

Iulia: „Am intrat în contact cu „Asociaţia Tinerii 3D” despre care am aflat prin site-ul lor oficial via „Facebook”. Mi-a părut a fi imaginea unor oameni deschişi care îşi concentrează toată seriozitatea şi dedicaţia pentru a oferi cât mai mult, lucru care s-a adeverit în scurt timp. Pe această cale, vreau să-i mulţumesc lui Adrian Oprică şi echipei lui, din partea tuturor participanţilor din România la acest proiect. Sper să „creşteţi“ cât mai mulţi oameni prin munca voastră şi să aveţi un drum demn de urmat în viaţă”.

Proiectul din Polonia mi s-a părut…

Bianca: „Organizarea a fost foarte bună, activităţile au fost bine programate şi au avut o structură accesibilă pentru toate persoanele implicate. Coordonatorii s-au purtat exemplar şi pentru mine reprezintă tiparul ideal despre cum ar trebui să fie orice persoană pe această planetă”.

Beata: „Proiectul a fost EXTRAORDINAR. Am primit mult mai mult decât m-aş fi aşteptat. Am evoluat eu ca și persoană, am descoperit un nou colţişor al lumii şi am cunoscut persoane pe care acum îi pot numi prieteni”.

Iulia: „A fost o experienţă pe care nu m-ar deranja să o repet. Pe lângă programul inedit pe care l-am urmat, proiectul a pus baza multor prietenii şi a oferit o iniţiativăa puternică pentru fiecare de a urma visul pe care dorim să-l atingem”.

Activităţile au fost…

Bianca: „Distractive și mi-au oferit şansa de a interacţiona cu oameni care mi-au devenit prieteni şi alături de care am petrecut o săptămâna plină de amintiri de neuitat. Pot spune că m-am bucurat în proporţie de 99% de fiecare zi pentru că în restul de 1% mă gândeam că se apropie mai mult ziua de plecare”.

Beata: „Bine organizate. Conţinutul a fost bogat, am aflat multe lucruri noi despre problemele tinerilor atât de la cei din echipa noastră cât şi despre principalele probleme din celelalte ţări participante. Oamenii au fost deschişi, implicaţi şi a fost o deosebită plăcere să pot lucra cu ei”.

Iulia: „Aliniate scopului propus şi temelor abordate. Toate au contribuit la definirea identităţii noastre, acceptarea unui mediu multicultural, discursul în public, munca în echipă, dar şi efortul susţinut ca și lideri”.

Cel mai mult mi-a plăcut…

Bianca: „Nu pot să aleg o activitate anume sau o zi mai specială din săptămâna proiectului, pentru că toate au fost prea frumoase. Am luat parte pentru prima dată la un team-building şi mi-a plăcut la nebunie să lucrez în echipă”.

Beata: „Faptul că printre activităţile principale au fost introduse şi joculeţe micuţe, dar cu o ţintă foarte precisă, aceea de a ne introduce în activitatea care va fi discutată ulterior. Aceste mini activităţi s-au dovedit a fi extrem de utile, deoarece au crescut nivelul de încredere în ceilalţi participanţi, astfel că în discuţiile următoare am putut fi mai deschişi şi mai relaxaţi”.

Iulia: „Mi-a plăcut foarte mult interacţiunea cu oamenii şi cât de mult am învăţat într-un timp relativ scurt. În fiecare zi am apreciat ceva diferit faţă de ziua precedentă şi mi-am adunat multe amintiri de neuitat”.

Polonia mi s-a părut…

Bianca: „Este prima ţară străină pe care am vizitat-o şi cu siguranţă nu va fi ultima. Cu ocazia acestei călătorii mi-am dat seama că oricărei ocazii de a face ceva nou în viaţă trebuie să îi accord o şansă, pentru că exact lucrurile pe care nu le facem le regretăm cel mai mult”.

Beata: „O ţară minunată, diversificată, cu oameni GENIALI, sinceri, foarte primitori şi zâmbăreţi. E o ţară care merită să fie vizitată anual”.

Iulia: „O ţară similară României, care merită colindată şi apreciată la adevărata valoare. Oamenii sunt foarte respectuoşi şi primitori. În mod particular, mi-a plăcut să aud vorbindu-se limba poloneză şi am profitat de fiecare ocazie să cunosc cât mai mult cultura lor şi fragmente din viaţă lor de zi cu zi”.

În acest proiect, m-a marcat…

Bianca: „Cu siguranţă acest proiect mi-a schimbat complet percepţia despre oportunităţile care se ivesc la orice pas şi despre cum nu trebuie să le ratez. În viitorul cât mai apropiat îmi doresc să vizitez cât mai multe ţări şi să particip la cât mai mult activităţi care să contribuie în primul rând la dezvoltarea sufletului meu. Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bun, dar când vine vorba de „Erasmus+”, mai mult e prea puţin spus”!

Beata: „Faptul că am evoluat eu foarte mult ca și persoană, deoarece nu am avut astfel de aşteptări de la asemenea proiecte”.

Iulia: „Consider că acest proiect reprezintă un punct de start pentru fiecare dintre participanţi în a-şi conştientiza calităţile şi trăsăturile care merită valorificate. Natural, ajungi să te apreciezi mai mult şi să îi înveţi şi pe alţii să facă la fel”.

După acest proiect…

Bianca: „Recomand proiectele „Erasmus+”, din toate punctele de vedere şi cu toată încrederea. Cuvintele chiar nu pot descrie în totalitate cât de benefică poate fi această experienţă, aşa că, dacă cineva nu crede, trebuie să se convingă şi să încerce personal”.

Beata: „Îmi doresc să mă implic mai mult în asemenea activităţi şi să mă reîntorc în Polonia cu proxima ocazie”.

Iulia: „Îmi doresc să mă implic cât mai mult în toate oportunităţile care mi se ivesc în cale. De asemenea, nu vreau să pierd legătură cu cei de care m-am apropiat. Nu în ultimul rând, aş vrea să retrăiesc în fiecare zi câte ceva din ce am avut parte prin intermediul acestui proiect”.

Tags: , ,

Leave a comment