Roxana Cremenescu despre „Be Involved” în Zakopane, Polonia: „Cea mai frumoasă experienţă trăită vreodată”

Written by Daniela Hadei. Posted in Noutăţi, Povești cu și despre Tinerii 3D

Despre sport, activităţi outdoor şi multiculturalitate au discutat tinerii noştri voluntari în cel mai recent proiect Erasmus+, care a avut loc în Poronin, Zakopane, Polonia.

Proiectul „Be Involved” a adunat tineri cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 de ani , iar ţările participante au fost România, Germania, Slovacia, Lituania şi Polonia.

Cât de util şi interesant a fost acest schimb de experiență, dar şi cu ce impresii şi emoţii s-a întors de acolo, ne povesteşte participanta noastră, Roxana Cremenescu.

„Despre „Asociația Tinerii 3D” am aflat prin intermediul mediului online, dar şi de la un prieten, care a participat la câteva proiecte. Despre acest proiect însă, am aflat de pe Facebook. Am citit rapid oferta pentru Polonia, am căutat câteva poze cu zona respectivă şi am decis că merită să aplic şi eu”

Proiectul a fost super bine organizat, iar tematica  – una frumoasă şi foarte ofertantă. Echipa şi colectivul au fost minunaţi. Oameni deschişi, dornici să îşi împărtăşească experienţele, să comunice şi să te facă să te simţi ca acasă. Am rămas impresionată de căldura pe care o emanau, de prietenia pe care m-au oferit-o, dar şi de familiaritatea cu care ne-au tratat”.

„Activităţile au fost foarte interesante, cu workshop-uri faine, din care am învățat multe lucruri utile. Condiţiile de cazare au fost foarte bune, au depăşit nivelul aşteptărilor mele”

„Cel mai mult mi-a plăcut prezentarea proiectului, dar mai ales a programului „Erasmus+”. Sunt lucruri expuse de oameni cu experienţă şi care îţi captează imediat atenţia”.

„Participarea la acest proiect a fost cea mai frumoasă experienţă trăită vreodată. Dincolo de faptul că am avut şansa să vizitez o nouă ţară, să văd o nouă cultură, am văzut, de fapt, bunătatea oamenilor, respectul lor faţă de mine, încercând să mai şterg din stereotipurile create faţă de poporul român. Am învăţat să am mai multă încredere în mine, să fiu mult mai puternică şi să sper că totul poate fi schimbat, atâta timp cât există bunăvoinţă şi dorinţă”.

„Polonia este o ţară foarte curată, cu peisaje superbe. Oamenii sunt foarte drăgăstoşi, deschişi şi dornici să te ajute, mereu implicaţi şi atenţi la grijile celorlaţi. Zona unde am locuit este extraordinară. Aerul proaspăt, întregul peisaj montan, căsuţele tradiţionale sau cele turistice au creat un loc de nedescris, iar Cracovia rămâne a fi „cireaşa de pe tort”-  un loc plin de istorie, artă şi tradiţie, încărcat cu atâtea obiective turistice foarte frumoase”.

„Cel mai mult m-a marcat relaţia pe care am legat-o cu participanţii, dar şi organizatorii. Mi-am făcut prieteni foarte buni într-un timp atât de scurt, am auzit poveşti de viaţă şi ne-am distrat enorm. Au fost clipe marcante, care vor rămâne mereu într-un colţişor al sufletului meu”

„În viitor îmi doresc să mai iau parte la astfel de proiecte. Sunt ferm convinsă că voi aplica ori de câte ori voi avea ocazia şi posibilitea şi sper să mă număr din nou printre norocoşii selectaţi”.

Tags: , , , ,

Leave a comment