Editorial: “Cum am trăit experiența unui schimb de tineri în Samobor, Croația”

Written by Tinerii 3D. Posted in Povești cu și despre Tinerii 3D

Diana Sabău, unul dintre voluntarii nostrii ne spune cum a trait experienta primului sau proiect Erasmus+, mai exact schimbul de tineri ce a avut loc vara aceasta in Samobor, Croatia. romania in Samobor, Croatia, schimb de tineri, Asociatia Tinerii 3D
“O săptămână în Croația, printr-un schimb de tineri, plină de energie, pe biciclete, o escapadă din monotona viață din Târgu Mureș, ar fi ideală pentru oricine. Chiar a fost, însă personal mă impiedica un amănunt: eu nu știam să mă dau pe bicicletă.
Înainte de începerea proiectului cu o săptămână, câțiva prieteni m-au învățat treptat mersul pe bicicletă. Să vă spun sincer, a fost mult prea greu. Am crezut că va fi ușor sa învăț ceea ce toți copiii știu să facă. Ajunși în Samobor, Croația, am întâlnit numai oameni primitori. La Hostel, erau sosite deja toate țările. Am intrat în sala de mese unde nu am putut să nu remarc varietatea de culturi din încăpere: croați, egipteni, turci, francezi, lituanezi și bineînțeles, români.
În dimineața următoare ne-am cunoscut mai bine cu toții și am început să legăm prietenii “oarbe” cum le spun eu (fiindcă vei petrece doar o săptămână din viața ta cu acele persoane, așa că nu vei reuși să le cunoști cu adevărat într-un timp atât de scurt). Eu așteptam programul, pentru a vedea când va râde toata lumea de mine, fiindcă nu prea știu să mă dau pe bicicletă. Am avut noroc, pentru că doar două zile aveam program cu bicicletele. În rest diferite workshop-uri, curs de prim ajutor, curs pentru siguranța în trafic și altele.
Prima zi pe biciclete a fost ca o evaluare, pentru a vedea care dintre noi au probleme în mersul cu bicicleta și care sunt cu adevărat pricepuți.
A doua zi pe biciclete a fost cea mai interesantă și activă zi din tot proiectul. Am făcut o excursie de 40 km pe biciclete. 20 km dus și apoi retur. Eram foarte fericită că am reușit să pedalez tot acest timp și că nu mi-am pierdut nicio secundă cumpătul. Pe scurt, eram mândră de mine.
Celelalte zile din proiect, au fost relaxante. Câteva activități pe zi, în rest, ne-am cunoscut mai bine cu participanții, având noroc și de vreme foarte caldă, ne puteam plimba prin oraș sau prin parcurile locale.
Acest proiect mi-a dezvoltat simțul socializării, viața activă, dar totodată atenția pentru detalii. A fost o experiență pe care nu o voi uita și care nu bate la ușa oricui. Așadar aș vrea să mulțumesc Asociației “Tinerii 3D” pentru aceasta săptămână superbă din viața mea și pentru experieța acumulată pe parcursul proiectelor pentru tineri din cadrul asociației.”

Tags: , , , , ,

Tinerii 3D

Educație, Cultură, Sport Ne găsiți pe și Facebook: Tinerii 3D

Leave a comment